Sollentuna pingstkyrka söker barn- och familjepastor, 100%

Sollentuna pingstkyrka är inne i en expansiv fas med sikte på framtiden. Kyrkan har ett strategiskt bra läge i kommunen och under de närmaste åren kommer kyrkan byggas ut och byggas om för att bli en ännu mer central plats i kommunen. I nyrenoverade lokaler vill församlingen erbjuda nya verksamheter och samtidigt utveckla de som redan finns för Sollentunas barn och familjer.

Nu söker vi en barn- och familjepastor som vill utveckla och leda vår barnverksamhet. Vi söker dig som brinner för barnens plats i församlingen. Vi tror att du har en tydlig vision för församlingens barn- och familjeverksamheter. Självklart är du kristen och delar våra värderingar. Vi ser gärna att du redan idag arbetar i en liknande roll i församling, ideellt eller som anställd. Du trivs med att undervisa/predika på ett enkelt och kreativt sätt. Att bygga förtroende och goda relationer är naturligt för dig.

Som person är du prestigelös, gillar nya utmaningar och tycker om att utveckla verksamheter. Du är en god ledare, har ett pedagogiskt förhållningssätt och tycker om planering och framförhållning så att allt fungerar. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, men det är meriterande om du har läst på bibelskola, har förskolelärarutbildning eller annan kompetens som vi bedömer likvärdig.

Ansvars- och utvecklingsområden:
Öppen förskola
Barnkörer
Bibelklubb
Äntligen fredag (aktivitetsgrupper för barn i mellanstadieåldern)
Barnkyrka på söndagarna
Utåtriktat arbete till kommunens skolor och förskolor
Coacha och leda ideella ledarekrafter

Som barn- och familjepastor ingår du i ett pastorsteam av totalt sex anställda. Tillsammans med kollegor deltar du i planeringen för hela församlingens verksamhet och även andra uppgifter kan bli aktuella beroende på dina intressen och kompetens.

Ansökan, med personligt brev samt CV skickas till församlingens föreståndare Marica Reid på marica@sollentunapingst.se
Urval sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt!