Välkommen på Alphakurs!

Funderar du över livets mening eller har du frågor om kristen tro?

Under åtta onsdagskvällar samlas vi till gemenskap kring en enkel måltid, lyssnar på ett föredrag och diskuterar. Kursen är gratis & alla frågor är välkomna!

Nästa kursstart är hösten 2024.

Gemenskap

Alpha handlar inte bara om lyssnade och lärande utan även om gemenskap, om ett enkelt men viktigt delande av livet. Ofta sker det kring någon form av inledande måltid, men om det inte är möjligt – exempelvis om Alphan anordnas online – så är ändå gemenskapen i sig en viktig del.

Alpha är en chans att lära känna nya vänner.

Föredrag

Föredragen är utformade för att engagera deltagarna och inspirera till samtal. Cirka 25-30 minuter, antingen i form av ett filmavsnitt eller att någon talar live, kring livets stora frågor: Vem är Jesus, hör Gud bön och vad är egentligen meningen med livet?

Alpha är en chans att få kristen tro förklarad ifrån kyrkans perspektiv.

Samtal

Sist kommer den förmodligen vikigaste delen av Alpha: chansen att dela tankar och idéer om dagens ämne och samtala kring det i en liten grupp. Det finns ingenting man inte får säga, allt är tillåtet. Det är en möjlighet att lyssna till andra och bidra – om man så vill – med sitt eget perspektiv i en ärlig, vänlig och öppen miljö.

Alpha är en chans att uttrycka både sitt tvivel och sin tro.

Trailer