Matt 19:14 Je­sus sa­de: ”Låt bar­nen va­ra, och hind­ra dem in­te från att kom­ma hit till mig! Him­mel­ri­ket tillhör såda­na som de.”

Barn

Välkommen till våra barnaktiviteter! Aktiviteterna är öppna för vem som helst, oavsett om man är medlem i vår kyrka eller inte. Vi har t.ex:

  • Bibelklubben (onsdagar)
  • Sjung i Sollentuna Kids (onsdagar)
  • Äntligen Freda’! för barn i årskurs 4-6 (varannan fredag)
  • Söndagsskola för barn mellan 3-12 år (söndagar)

Verkar något skoj är du och ditt barn välkomna hit för att hälsa på oss! Vill du veta mer om våra barnaktiviteter är du välkommen att kontakta Arabela Zaha.

Öppen förskola

Onsdagar kl. 9.30 – 12.00.

Varje onsdag förmiddag är vår Öppna förskola öppen. Klockan 9:30 öppnar dörren till den lokal i kyrkan, som brukar kallas ”lekis” (se nedan hur man hittar dit). Här kan mammor och pappor pratas vid, låta de lite större barnen leka med varandra eller pyssla, fika och delta i en stund av småbarnsmusik. Man kommer när man vill och stannar så länge man har lust.

Vid halv elvatiden slår sig barn och föräldrar ner för att sjunga tillsammans. Om sanningen ska fram så är det mest föräldrarna (mest mammor) som sjunger, men det går inte att ta miste på att de små gillar det de är med om. De som är tillräckligt stora kan vara med och klappa takten, de allra yngsta brister ut i ett jätteleende. Det viktiga är att det är tryggt och mysigt. Att alla blir sedda och nämnda vid namn ser välkomstsången till, då alla får veta hur roligt det är att just de är där idag.

Någon gång kring lunchtid brukar det dra ihop sig till avslutning. Det går bra att ha med sig lunchmat och värma till barnen om man vill. Det finns ett lite mindre lekrum, ett kök och ett större rum med stort matbord och en soffgrupp. Här finns det också plats på golvet för att lägga ut kuddar i en ring.

Man behöver inte anmäla sig för att komma och man måste inte tillhöra församlingen eller gå i kyrkan på gudstjänster för att vara välkommen. Dräll in är kostnadsfritt, men deltagarna turas om med att ta med fikabröd.

Vill du veta mer om Dräll in så är du välkommen att kontakta Arabela Zaha.

Ingången till lokalen ”Lekis” där Dräll in håller till finns på baksidan av kyrkobyggnaden. Bakom den högra dörren finns en hall där man kan ställa barnvagnar och hänga av sig och sedan ligger själva lokalen till höger i hallen.

Bibelklubben

Alla barn som är med i kyrkans verksamhet får en bibel det år de fyller 9. För de barn som vill lära sig mer om Bibeln är välkomna till Bibelklubben där vi tillsammans lär oss spännande saker om Bibeln och har roligt tillsammans. Exakt upplägg varierar från termin till termin beroende på vilka barn som är med.

Äntligen fredá!

Äntligen fredá! träffas varannan fredag kl. 18:30-20:00 och är speciellt för barn som går i åk 4,5 eller 6. Vi börjar med en gemensam samling för att sedan dela upp oss i terminens olika intressegrupper som Sport/Action, Pysselgruppen eller Kul i Kök.

Ibland har vi Äntligen Fredá! X-tra också, och då vi gör något annat tillsammans som att bada, bowla, se på film, mm.

Äntligen Fredá! håller till i cafevåningen / församlingsvåningen och du hittar dit genom att gå in i kyrkan via stora entrén på nedre plan för att sedan ta första till vänster in till församlingsvåningen.

Barnkyrkan

Söndagar 11:00-12:30

Samtidigt som det är gudstjänst i kyrkan på söndagarna erbjuder vi Barnkyrkan för alla barn mellan 3 och 12 år. När det är familjegudstjänst i kyrkan är barnen med på mötet och då är det ingen barnkyrka.

Barnkyrkan är indelad i fyra åldersgrupper, 3-4 år, 5-6 år, 7-9 år samt 10-12 år.

En vanlig söndag i kyrkan ser ut så här:
När gudstjänsten börjar kl. 11:00 är alla barn med till en början. Efter en stund går barnen med sina ledare till sin åldersgrupp och har barnkyrka. Båda grupperna har undervisning om Bibelns berättelser, kombinerat med pyssel och aktivitet.

Sjung i Sollentuna Kids

Mer information kommer inför vårens uppstart